Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy.Dodać żółtka,olej wymieszać.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie połączyć.

Galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody.

Na biszkopt położyć maliny zalać tężejącą galaretką.Schłodzić w lodówce.
Temperatura pieczenia: 180oC
Czas pieczenia: 20-30 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie ciasta latem
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam takie ciasta latem i nie tylko latem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !