Sposób przygotowania

Mąkę dać do miski, dodać cukier, sól - tłuszcz i wodę zimną. Wyrobić mikserem i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Jabłka obrać, połowę z nich pokroić w kostkę a połowę na ćwiartki. Skropić sokiem cytrynowym. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na spód i boki tortownicy. Posypać cienko bułką tartą. Ćwiartki jabłek ułożyć promieniście na cieście. Cukier wymieszać z przyprawami i bakaliami, posypać nim jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Masę jabłkową wyłożyć na ciasto w tortownicy i polać miodem. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !