Sposób przygotowania

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.Cebule obieramy i drobno siekamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i miąższ kroimy w kostkę.Pokrojone warzywa przekładamy do garnka, dodajemy cukier,sól, liście laurowe i goździki. Gotujemy ok. 30 min. Następnie wsypujemy mieloną paprykę, cynamon i pieprz i gotujemy ok. 20 min. Sos przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min. Jeśli sos będziemy wykorzystywać do pizzy lub zapiekanek możemy go zmiksować na jednolitą masę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !