Sposób przygotowania

Ciasto kruche: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto kruche.
Masa serowa: Ser zmielić i utrzeć z masłem, cukrem, żółtkami i cukrem waniliowy. Na koniec dodać pianę z białek i mąkę. Wymieszać.

Tortownicę wysmarować tłuszczem. Przełożyć masę na ciasto kruche. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć pestki. Wydrążenia jabłek wypełnić konfiturą. Jabłka ułożyć na cieście kruchym i przykryć je masą serową, dokładnie wypełniając szczeliny pomiędzy jabłkami. Piec 35-40 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika120

    Pychotkaa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    musi być przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    brzmi bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny torcik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiada się pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !