Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z żurawinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 5 łyżek
cukier puder 100 gram
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żurawiny suszone 75 gram
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z żurawinami

Miękkie masło ubić z cukrem na puszystą masę. Wbić jajko, wlać mleko, ubijając. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem, dodać do masy i wymieszać. Dodać żurawiny, wymieszać. Miksturę wyłożyć do przygotowanych foremek z papilotkami. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C, do tzw. suchego patyczka. Powinny być wyrośnięte i złociste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak