Sposób przygotowania

Dymki opłukać i pokroić w krążki. Cukinię umyć i pokroić w niezbyt grube plasterki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Boczek pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać bardzo mocno olej, wrzucić boczek i czosnek, chwilę razem smażyć. Następnie dodać dymkę, a gdy się zeszkli wrzucić cukinię. Smażyć wszystko razem aż cukinia będzie miękka, ale nie będzie się rozpadać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Można posypać uprażonym na suchej patelni sezamem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    szybkie i bardzo smakowite danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny pomysł na cukinię
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !