Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak zapiekany z orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 75 dkg
masło sklarowane 10 dkg
czosnek 4 ząbki
śmietana kremówka 125 ml
żółtko jajek 2 szt
sól
pieprz
parmezan starty 2 łyżki
orzechy laskowe 2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak zapiekany z orzechami

Masło stapiamy na patelni,dodajemy posiekany czosnek i umyte posiekane liście szpinaku,chwilę dusimy mieszając po czym odkrywamy i czekamy aż odparuje.Śmietankę ubijamy mieszamy z roztrzepanymi żółtkami oraz parmezanem.W płytkim naczyniu żaroodpornym układamy warstwami warstwę szpinaku ,posypujemy orzechami,przykrywamy kremem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 10 min.Fajny dodatek do kotletów lub pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 14.09.2012 10:04
pycha
aga130982 14.09.2012 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak