Sposób przygotowania

MASA ORZECHOWA
- zmielone orzechy laskowe - 2 łyżki
- jajka - 4 szt
- cukier puder - 5 łyżek
- mąka - 2 łyżki
- bułka tarta Prymat - 2 łyżki
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
WYKONANIE - MASA MAKOWA:
Żółtka utrzeć z cukrem i miodem. Dodać sparzony i zmielony mak, makę, proszek do pieczenia, bułkę tartą oraz pianę z białek, rodzynki i orzechy. Składniki wymieszać.
WYKONANIE - MASA SEROWA:
Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie ciągle mieszając dodać zmielony twaróg, mąkę, roztopione i przestudzone masło, rodzynki i pianę z białek.
WYKONANIE - MASA ORZECHOWA :
Ubić pianę z białek i dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żółtka oraz bułkę tartą i orzechy, wymieszać.

Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Najpierw przełożyć masę makową, potem serową i orzechową. Piec w temp. 200 stopni przez 40 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    coś dla mnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno pyszny deserek do kawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !