Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszek po myśliwsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dkg
pieczarki 20 dkg
skórka z cytryny
mięta posiekana 1,5 łyżki
śmietana 150 ml
cukier
sól
pieprz
masło 1 łyżka
groszek zielony 50 (młody)

Przepis i sposób przygotowania na: groszek po myśliwsku

Groszek gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru i skorki cytrynowej 5 min następnie osączamy na sicie.Boczek kroimy w cienkie paski i smażymy na stopionym maśle,następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki i chwilę smażymy,posypujemy solą i pieprzem dodajemy groszek i dusimy razem 5 min,mieszając.Wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy i posypujemy miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.07.2011 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak