Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z krewetkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 50 dkg
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
krewetki 1 puszka
majonez 1/2 szklanki
śmietana gęsta 2 łyżki
kapary 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z krewetkami

Szparagi obieramy nożykiem,odłamujemy końce a resztę wkładamy do wysokiego garnka z wrzącą osoloną wodą z dodatkiem masła i soku z cytryny i gotujemy 5 min,następnie odcedzamy i studzimy.Kroimy na kawałki,krewetki osączamy.Majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą.Szparagi mieszamy z krewetkami polewamy sosem i posypujemy kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak