Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane warzywa z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
cukinia 3 szt
pieczarki 9 szt
marynata
oliwa 1/3 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól
sok z cytryny 3 łyżki
bakłażan 3 szt
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane warzywa z grilla

Bakłażany kroimy w plasterki,rozkładamy je na folii aluminiowej i solimy,po 30 min płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku.Z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy każdą na 6 części,cukinie kroimy ukośnie na plastry.Pieczarki myjemy i przycinamy nóżki przy kapeluszy.Do słoika wlewamy oliwę,sok z cytryny,następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię i wstrząsamy słoikiem.Pieczarki i warzywa wkładamy do szklanej miski zalewamy marynatą przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.Po tym czasie grillujemy pieczarki i warzywa na aluminiowej tacce po 3 min z każdej strony.Podajemy z dipami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 19.08.2012 21:16
ciekawe jak smakują
Krystyna32 27.09.2011 17:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak