Sposób przygotowania

Bakłażany kroimy w plasterki,rozkładamy je na folii aluminiowej i solimy,po 30 min płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku.Z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy każdą na 6 części,cukinie kroimy ukośnie na plastry.Pieczarki myjemy i przycinamy nóżki przy kapeluszy.Do słoika wlewamy oliwę,sok z cytryny,następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię i wstrząsamy słoikiem.Pieczarki i warzywa wkładamy do szklanej miski zalewamy marynatą przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.Po tym czasie grillujemy pieczarki i warzywa na aluminiowej tacce po 3 min z każdej strony.Podajemy z dipami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !