Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dag
nóżki cielęce 2 szt
włoszczyzna 1 op
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki mięsne

Nóżki sparzyć, zalać wodą, dodać włoszczyznę oraz posiekaną cebulę i czosnek. Doprawić i gotować na małym ogniu. Osobno ugotować pierś z kurczaka, pokroić. Wywar z nóżek przecedzić. Z nóżek usunąć kości, mięso pokroić na kawałki. Połączyć z mięsem z kurczaka i ułożyć w miseczkach, dodać warzywa. Wywar przyprawić do smaku i zalać mięso. Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.01.2014 09:21
super przepis
Katarzyna59 08.06.2013 20:14
bardzo smaczne, pyszności
olkaaa 16.03.2013 13:06
muszę spróbować
smakoszek 02.11.2012 12:28
oj,bardzo mi smakują takie galaretki:)
dorotka0000025 22.07.2012 19:19
ciekawy przepis
jeta72 15.07.2012 18:49
fajne :-)
kate.500 25.01.2012 07:41
pychotka
MAR3STA 24.07.2011 23:03
pyszne, dawno nie jadłam;)
Gosia32
Gosia32 27.06.2011 20:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak