Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mamałyga góralska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 0,5 kg
bryndza 25 dag
boczek wędzony 10 dag
masło 5 łyżek
śmietana 10 dag
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mamałyga góralska

Do wrzącej wody wsypać kaszkę. Gotować i mieszać 15 min., ostudzić. Naczynie żaroodporne wysmarowć tłuszczem i na dnie ułożyć plastry boczku. Wyłożyć połowę kaszy, posypać wiórkami masła, następnie położyć utartą na krem bryndzę i przykryć resztą kaszy. Polać śmietaną i posypać papryką, solą oraz pieprzem. Zapiekać na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 11.10.2013 09:50
niezły przepis
caralajna 27.07.2013 07:55
ciekawy przepis i nazwa
olkaaa 17.03.2013 21:53
jeszcze nie jadłam
smakoszek 04.12.2012 16:33
ciekawy przepis
kate.500 28.11.2012 07:49
super
barbara11561 26.09.2012 20:28
tego nie jadłam
mala2021 23.11.2011 08:34
nigdy nie jadłam,trzeba spróbować
Angelika10 06.07.2011 21:15
Coś innego,smaczne.
Ewa111 06.07.2011 20:34
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak