Sposób przygotowania

1. Mięso upieczonego na rożnie kurczaka oddziel od kości, zdejmij z niego skórę, a następnie podziel je na średniej wielkości kawałki, po czym rozłóż w 4 niedużych, nasmarowanych masłem, żaroodpornych kokilkach.
2. Mięso przykryj pokrojonymi suszonymi figami i morelami, posyp obranymi migdałami. Oprósz posiekanym świeżym imbirem, solą, pieprzem, skrop podgrzanym bulionem. Płaty ciasta francuskiego rozmroź i posmaruj masłem.
3. Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne. Owoce pokrój w ósemki i ułóż na cieście. Rogi ciasta zbierz do środka, formując sakiewki. Ułóż je na blasze obok kokilek i piecz 25 min w temp 210 stopni. Udekoruj np kawałkami świeżej figi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    może być pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiada się super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !