Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperta z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rolka
parówki 10 sztuk
boczek wędzony 10 plastrów
szynka gotowana 10 plastrów
ser żółty 10 plastrów
Kucharek przyprawa uniwersalna szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: koperta z parówką

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć na pergaminie. Pokroić nożem na 10 równych prostokątów. Na każdy z nich nakładać plastry w kolejności -szynka, boczek, ser a na całość parówkę pod skosem i zawinąć w rulon posypując przyprawami. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni 25-35min. Gotowe podawać polane ketchupem. Bardzo szybkie danie na ciepło w razie odwiedzin niespodziewanych gości-polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak