Sposób przygotowania

1.Sznycle robić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć obficie świeżo zmieloną solą i pieprzem oraz curry. Przyprawy wgnieść ręką w mięso.
2.Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć mięso z obu stron na rumiano.
3.Zagotować wodę i rozpuścić w niej 1/3 kostki do ziemniaków i podlać tym mięso.
4.Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut.
5.Pod koniec duszenia do sosu dodać sos amerykański oraz ketchup i potrzymać na ogniu jeszcze jakieś 5 minut do zagotowania i lekkiego zgęstnienia sosu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie takie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    tego na pewno nie jadłam
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj, to dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    napewno sprawdzę przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    napewno sprawdzę przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !