Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
rosół 1 l
mleko 1/4 l
masło 1 łyżka
kasza manna 8 łyżek
śmietana 1 szklanka
parmezan 5 łyżek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa

Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy. Całość podduszamy na maśle, a następnie gotujemy w rosole. Mleko zagotowujemy z masłem, dodajemy kaszę manną i gotujemy, odstawiamy na około 20 minut. Paprykę i pozostałe składniki miksujemy w rosole i zaciągamy śmietaną. Do kaszy dodajemy parmezan i mieszamy. Łyżką wkładamy do rosołu formują niewielkie kluseczki, doprawiamy zupkę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak