Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
botwinka 1 pęczek
koperek 0,5 pęczka
ziemniaki 3 sztuki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

do gorącej wody dajemy skrzydełka umytego pod zimną wodą ziele i liść oraz łyżkę kucharka gotujemy kroimy ziemniaki marchew i pietruszka obieramy oraz ścieramy na tarce myjemy botwinkę kroimy na kawałki osobno liście botwinki i kroimy koperek gdy mięso już będzie miękkie dodajemy botwinkę marchew pietruszkę oraz ziemniaki gotujemy aż wszystko będzie miękkie dodajemy sok z cytryny oraz zagęszczamy śmeitaną przyprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 21.06.2011 17:18
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak