Sposób przygotowania

Kefir(gęsty np. Robico) rozbełtać w misce trzepaczką lub mixerem, dorzucić obrane i pokrojone w kosteczkę ogórki, dorzucić posiekany szczypiorek, dolać koncentrat barszczu( około 1/2 buteleczki 200 ml), dosypać odrobinę cukru, soli i pieprzu do smaku. Dokładnie wymieszać.
Jajka (wcześniej ugotowane na twardo i wystudzone) pokroić w kostkę lub ćwiartki - według uznania - wyłozyć na talerze i zalać przygotowanym chłodnikiem.
Można posypać koperkiem jeśli ktoś lubi.
Przepis należy do bardzo szybkich - oprócz wcześniejszego gotowania jajek wszystko jest gotowe w max 10 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taki chłodnik...mniammmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybkie i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !