Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
maślaki 15
mleko 1szkl
jajko 6
żółty ser 30dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki z kalafiorem

W mleku namoczyć chleb i zmielić w maszynce .Wymieszać z 2ubitymi jajkami i włożyć do wysmarowanej formy.Grzyby ugotować w osolonej wodzie razem z pokrojonym w duże kostki kalafiorem.Zostawiamy maślaki do upiększenia ,a resztę drobno siekamy,przyprawiamy solą i pieprzem i wykładamy do formy na chleb.Na góre warstwę kalafiorów w kawałeczkach.Ubijamy jajka mieszamy z tartym serem i zalewamy kalafiory.Piec w piekarniku o temp 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 11.08.2011 13:19
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak