Sposób przygotowania

1. Wiórki kokosowe zalej śmietaną, mocno podgrzej. Następnie odstaw w chłodne miejsce na całą noc, aby śmietana dobrze przeszła aromatem kokosowym.
2. kompot rabarbarowy zagotuj z sokiem wiśniowym. Wyjmij kilka kawałków rabarbaru do dekoracji. Odmierz szklankę gorącego płynu, rozpuść w nim galaretki. Ponownie wlej do rabarbaru, zmiksuj i odstaw do wystudzenia.
3. Przygotuj 4 foremki z odpinanym brzegiem. Ułóż w nich biszkopty. Zalej tężejącą masą rabarbarową. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść. Kokosową śmietanę przecedź i wymieszaj z cukrem pudrem. Ubij na sztywno. Ostrożnie wymieszaj z żelatyną. Rozsmaruj na stężałej warstwie rabarbarowej. Udekoruj resztą rabarbaru. Schłodź.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !