Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z porem i selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
por
ananas z puszki
jabłka 2
kukurydza
seler w zalewie
majonez
szynka gotowana 20 dag
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 1 łyżka
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z porem i selerem

Jajka ugotować wcześniej na twardo. Pokroić w kostkę , pora pokroić wzdłuż a białą część w cieniutkie paseczki , jabłka obieramy a miąższ pokroić w kostkę od razu skropić sokiem z cytryny , szynkę w kostkę , seler najlepiej powinien być taki z zalewy i kukurydzę odsączamy . Czosnek przeciskamy przez praskę . Majonez łączymy z sosem i tym czosnkiem rozgniecionym . W miseczce najlepiej szklanej najpierw nakładamy selera, kukurydzę , szynkę , jabłka , ananasa ale pokrojonego w kawałki i na koniec jajka . Na jajka lejemy majonez a na wierzch pora . Całość oprószyć solą. Wkładamy przekładańca do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak