Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 25 dag
sól
jaja 5 sztuk
koperek 1/2 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ryżowe

Ryż gotujemy w bulionie. 3 jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Koperek siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i wyrabiamy masę. Formujemy niewielie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak