Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie brzoskwiniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
imbir 1 cm korzenia
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyzeczki
oliwa 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 0,5 puszki
zasmażka jasna 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie brzoskwiniowym

Owoce brzoskwiń zmiksować, imbir obrać i zmiażdżyć. Mięso pokroić w dużą kostkę, obsypać solą i białym pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i smażyć, mieszając. Jak będzie miękki wyjąć a do tego tłuszczu wsypać curry i podsmażyć go. Wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dodać kostkę rosołową, zasmażkę i gotować. Dodać śmietanę, 2 łyżki zalewy z brzoskwiń oraz zmiksowane brzoskwinie i imbir. Wymieszać. Gorące kawałki schabu podawać polane sosem. Najlepiej smakuje z ryżem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak