Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódki z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 sz
chleb pszenny 1 kromka
mięso mielone 20 dag
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
parmezan 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z dyni

Dynię umyj, przekrój na pół, oczyść z pestek. Każdą połówkę pokrój na 3-4 podłużne cząstki-łódeczki. Ułóż w żaroodpornej formie, zalej około 100 ml wody. Przykryj folią aluminiową i wstaw na 25 minut do gorącego piekarnika (180*C).
Chleb namocz w letniej wodzie. Czosnek obierz, posiekaj. 2/3 mięsa obsmaż na gorącym oleju, przestudź, wymieszaj z czosnkiem, odciśniętym chlebem, pozostałym mięsem, jajkiem i 2 łyżkami sera. Dopraw solą i pieprzem. Łódeczki napełnij masą, posyp resztą sera. Zapiekaj 30 minut w temp. 200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak