Sposób przygotowania

Jagody opłukać, osączyć. Połowę owoców zmiksować. elatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody, a następnie rozpuścić na parze. ŻŚółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko zagotować i gorące wlewać stopniowo do masy, ciągle mieszając. Następnie wlać cienkim strumieniem żelatynę, nie przestając mieszać. Naczynie z masą wstawić do naczynia z zimna wodą oraz lodem i dobrze ochłodzić. Mocno schłodzoną śmietanę ubić i wraz ze zmiksowanymi jagodami dodać do zimnej masy. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki. Potem ponownie wymieszać masę i pozostawić w lodówce jeszcze na 30 min. Kremem i pozostałymi jagodami napełnić placuszki biszkopptowe. Z wierzchu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !