Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka po chińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
marynata
sos sojowy 2/3 szklanki
olej 2/3 szklanki
ketchup 2/3 szklanki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udka po chińsku

Sos sojowy,olej,ketchup i miód miksujemy,smarujemy udka przygotowaną marynatą i odstawiamy na 2 godziny w między czasie obracamy kilkakrotnie.Następnie wyjmujemy z marynaty układamy w brytfance smarujemy marynatą najlepiej pędzelkiem przykrywamy i smażymy 40 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni,następnie zdejmujemy pokrywkę znów smarujemy marynatą i odkryte pieczemy 20 min w 180 stopniach.Podajemy z ryżem i mieszanką warzyw z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 08.12.2011 08:45
smaczne
ziutula
ziutula 22.07.2011 08:09
dobry taki kurak...
agnieszka214 21.06.2011 14:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak