Sposób przygotowania

1. Żeberka opłucz, osusz, podziel na porcje. Oprósz solą i pieprzem oraz majerankiem. Przyprawione mięso odstaw w chłodne miejsce na ok 3 godziny. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, włóż zamarynowane mięso. Szybko obsmaż ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni.
2. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. Ponownie na patelnię włóż żeberka, podlej szklanką gorącej wody. Duś pod przykryciem ok 20 min.
3. Do prawie miękkich żeberek dołóż koncentrat pomidorowy i rodzynki. Duś jeszcze ok 10 min. Przypraw do smaku. Podawaj z ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy przepis
  • 2
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    uwielbiam taką:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    bardzo lubię pieczarki w każdej potrawie:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !