Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 80 dag
pieczarki 25 dag
bulion warzywny 1 szkl
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżki
rodzynki 1 łyżka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z pieczarkami

1. Żeberka opłucz, osusz, podziel na porcje. Oprósz solą i pieprzem oraz majerankiem. Przyprawione mięso odstaw w chłodne miejsce na ok 3 godziny. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, włóż zamarynowane mięso. Szybko obsmaż ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni.
2. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. Ponownie na patelnię włóż żeberka, podlej szklanką gorącej wody. Duś pod przykryciem ok 20 min.
3. Do prawie miękkich żeberek dołóż koncentrat pomidorowy i rodzynki. Duś jeszcze ok 10 min. Przypraw do smaku. Podawaj z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.05.2013 23:24
bardzo lubię pieczarki w każdej potrawie:-)
dorotka0000025 10.12.2012 17:21
fajna
Poison1988 08.12.2012 20:01
uwielbiam taką:)
Beata23 28.11.2012 16:00
ciekawy przepis
Gosia20 21.06.2012 09:22
super obiadek
Justyna37 13.12.2011 14:47
Dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak