Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z pieczarkami mojej mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 1 okrągły
pieczarki 50 dag
tłuszcz 1
masło 10 dag
szynka gotowana 10 dag
majonez
pomidor 1 sztuka
ogórek konserwowy 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
ketchup 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z pieczarkami mojej mamy

Pieczarki umyj pokrój w kostkę i usmaż. Masło utrzyj ze zmieloną wędliną i ketchupem, wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami, dopraw do smaku. Chleb pokrój w poprzek na kilka warstw, przełóż każdą z nich przygotowaną masą, złóż obciąż i wstaw do lodówki do stężenia. Następnie wyjmij, posmaruj powierzchnię i boki majonezem pokrój i gotowe. Można jeszcze posypac słodką papryczka i pokrojonym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KwiatGoya 21.06.2011 18:35
Myślę, że w przyszłym tygodniu będzie zdjęcie jak tylko pojedziemy do mamusi:)
dorotka0000025 21.06.2011 13:23
szkoda ze nei ma zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak