Sposób przygotowania

Podane proporcje wystarczą na kwadratową tortownicę lub małą blachę do ciasta. Blachę natłuścić i wysypać tartą bułką. Jeśli chcemy dno możemy wyłożyć herbatnikami lub kruchym ciastem (jeśli używamy ciasta to podpiekamy je 10-15 minut). Jeśli używamy twarogu to należy go dwukrotnie zmielić lub bardzo dokładnie utrzeć blenderem. Możemy tez użyć gotowego sera do serników. Masło utrzeć z cukrem na biało i do wcześniej przygotowanego sera stopniowo dodawać po łyżce masę maślaną i po 1 jaju, cały czas ucierając (można blenderem). Kiedy zużyjemy wszystkie składniki, dodać budyń i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć na przygotowaną wcześniej blachę. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do czasu aż nabierze złotego koloru (ok. 1 godz.).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam serniki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczny serniczek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pychotka !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mnie się udał pycha!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    przede wszystkim bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !