Sposób przygotowania

1.Mąkę i sól przesiać do miski. Dodać masło i ucierać aż masa będzie miała konsystencję tartej bułki.
2. Dodać jajko oraz mleko i wyrobić ciasto. Z uformowanej kuli rozwałkować koło o średnicy 23cm
3.Przenieść cistko na patelnie posmarowaną olejem. Wyrównać brzegi, a później smazyć na dużym ogniu przez 5-7 min dopóki sie nie zrumieni.
4. Górna cześć posmarować olejem. Nałożyć wybrane składniki i umieścić w opiekaczu na 10 min dopóki się nie upieką.


UWAGA
Jeżeli nie chcemy używać opiekacza możemy pizzę całą usmażyc na patelni. Najpierw smażymy spó , odwracamy go na drugą stronęi nakładamy dodatkia następnie przykrywamy przykrywką. Zanim usmaży się druga strona dodatki będą gorące.
SMACZNEGO:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !