Sposób przygotowania

Grzyby najpierw umyć , dobrze wymoczyć w ciepłej wodzie i zostawić na 5 minut potem pokroić w paseczki. Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem , marchewkę pokroić w cieniutkie wstążeczki , a paprykę w paseczki.Wstawiamy bulion wkładamy wszystkie przygotowane składniki i gotujemy 5 minut , po tych pięciu minutach wyjmujemy łyżką cedzakową grzyby , paprykę , marchewkę i dymkę odkładamy z boku. Zaś sos sojowy połączyć z mąką ziemniaczaną i kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do bulionu , mieszamy do momentu aż zauważymy że zupa zacznie gęstnieć . Całe jajka ubijamy z białkiem i cały czas cienkim strumieniem wlać do zupy a pod koniec z powrotem wkładamy wszystkie warzywa . Jeszcze tylko przed samym podaniem posypać kiełkami sojowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !