Sposób przygotowania

Cebulę , paprykę kroimy w kostkę i od razu podsmażamy na oliwie. Połowę mięsa też kroimy w kostkę i dusimy a pozostałe mięso zemleć przez maszynkę , ziemniaki obieramy i też kroimy w kostkę , do uduszonego mięsa wlewamy wywar z warzyw i dodajemy podsmażoną cebulkę , paprykę , groszek oraz ziemniaki. I wszystko razem gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie , a pod koniec gotowania gdy już wszystko będzie miękkie to zabarwiamy koncentratem pomidorowym i przyprawiamy do smaku. Zmielone mięso również doprawiamy do smaku , dodajemy do niego jajko i formujemy klopsiki a potem smażymy je na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Klopsiki wrzucamy do zupy tuż przed podaniem , żeby się nie rozmoczyły.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniam pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi dopiero smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi dopiero smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !