Sposób przygotowania

Boczek rozbić,natrzeć solą i czosnkiem. I pozostawić na całą noc w lodówce. Czosnek zmiażdżyć, cebulę drobno posiekać. Grzyby na wrzątku obgotować. Bułkę namoczyć i wymieszać z grzybami cebulą i posiekaną natką pietruszki. Farsz grzybowy ułożyć na boczku, mięso ciasno zwinąć i obwiązać mocną białą nicią. Wierzch posmarować miodem. Boczek ułożyć w brytfannie i podlać rosołem. Piec ok. godziny w temp. 190 stopni. Podlewać wytworzonym sosem od czasu do czasu. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    muszę wypróbować ,do księgi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !