Sposób przygotowania

Porcje rosołowe oczyścić, włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny, zmniejszyć płomień. Do wywaru dodać kostki bulionowe i trochę soli. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki, seler dowolnie, wrzucić do garnka. Gotować ok.15 minut, dodać obrane i pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Gotować, aż warzywa będą miękkie (kilka minut). Dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Jak ktoś lubi, może zupę zabielić śmietanką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    uwielbiam taką :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ja też uwielbiam
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Pycha, to jedna z moich ulubionych zup.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !