Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe 2 sztuki
woda 3 litry
sól do smaku
marchewka 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeniowy wg uznania
ziemniaki 50 dkg
ogórki kiszone 80 dkg
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Porcje rosołowe oczyścić, włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny, zmniejszyć płomień. Do wywaru dodać kostki bulionowe i trochę soli. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki, seler dowolnie, wrzucić do garnka. Gotować ok.15 minut, dodać obrane i pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Gotować, aż warzywa będą miękkie (kilka minut). Dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Jak ktoś lubi, może zupę zabielić śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 24.11.2013 22:13
Pycha, to jedna z moich ulubionych zup.
Weronika_eM 22.06.2011 19:51
ja też uwielbiam
Yvonne 21.06.2011 12:12
uwielbiam taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak