Sposób przygotowania

Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.

Na rozgrzanej patelni smażyć kotlety z wątroby nalewając po dwie łyżki na 1 kotlet.

W nie za dużym garnku układać warstwowo: kotlety, pieczarki, cebula i tak na przemian do zakończenia składników. Ilość warstw zależy od wielkości garnka.

Sosy rozrabiamy wg przepisu, dodajemy sól i pieprz. Zalewamy wszystko sosem, przykrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna wątróbka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo ciekawy przepis,tak wątróbki nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !