Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwasówka z grzybami, grochem i śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
grzyby suszone 10 dkg
groch 10 dkg
śmietana 10 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarenka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kwasówka z grzybami, grochem i śmietaną

Kapustę kroimy, dodajemy do niej odrobinę kwasu z kapusty, dolewamy wodę i gotujemy ok . 1 h. Kruszymy suszone grzyby i dodajemy, groch, liść laurowy, ziele, trochę soli i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 11.07.2011 13:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak