Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i starannie osuszyć. Następnie pokroić na paski o szerokości 1,5 – 2 cm i przełożyć do szklanego naczynia.

Sok z pomarańczy połączyć z sokiem z limonki, cebulą i czosnkiem przeciśniętymi przez praskę oraz z przyprawami: łyżeczką soli, łyżeczką kminku mielonego, połową łyżeczki papryki słodkiej mielonej i kilkoma rozgniecionymi ziarnami ziela angielskiego. Wymieszać i tak przygotowaną marynatą zalać kurczaka. Przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Mąkę kukurydzianą wymieszać z mąką pszenną. Paski kurczaka wyjmować z marynaty i obtaczać w mąkach. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ciekawa marynata do kurczaka!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super przepis!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Nie przepadam za kminkiem, ale w takim połączeniu smacznie się zapowiada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !