Sposób przygotowania

Cykorie i sałatę umyć, rozdrobnić. Przełożyć do salaterki, Bekon pokroić w słupki, usmażyć. Dodać do sałaty razem z wytopionym tłuszczem.Wymieszać. Połączyć: musztardę, sok z cytryny, ocet winny i szczyptę soli, wymieszać, dodać oliwę, doprawić do smaku pieprzem. Bagietkę zarumienić w piekarniku, Czosnek obrać i zmiażdżyć. Natrzeć nim upieczone grzanki. Jajka ugotować na twardo. Na patelnię po smażeniu bekonu , wlać łyżkę octu. Ogrzać ocet na silnym ogniu, powstały sos dodać do sałatki, wymieszać. Posypać pokrojonymi grzankami i jajkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !