Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
żółtko jajek 1 sztuka
masło 10 dag
śmietana 1 łyżka
cukier puder 7 dag
dżem pomarańczowy 6 łyżek
pomarańcza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta pomarańczowa

Z pierwszych pięciu skladników zagniatamy ciasto i na około 1 godzinę wstawiamy go do lodówki. Wylepiamy nim brzegi formy i pieczemy w 200 stopniach okolo 20 minut. Pomarańcze kroimy w plastry. Wierzch ciasta smarujemy dżemem i obkładamy pomarańczami, posypujemy cukrem pudrem i pieczemy kolejen 15 min w wys. temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak