Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy tatar z łososia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 20 dag
papryka czerwona 1 strąk mały
cebula 1 sztuka
cytryny 0,5 sztuki
tabasco 2 krople
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
oliwa 2 łyżki
szczypiorek pare listków

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy tatar z łososia

Paprykę umyć, pokroić na ćwiartki, ułożyć w brytfannie skórką do góry, piec w temp. 200 stopni., aż skórka zacznie ciemnieć. Ostudzić, oddzielić skórkę pokroić w kostkę. Łososia drobniutko pokroić. Paprykę i łososia wymieszać z posiekaną drobno cebulką, przyprawić sokiem cytryny, tabasco, solą i pieprzem, wymieszać z oliwą. Uformować porcje tatara, posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak