Sposób przygotowania

Pomarańcze i cytrynę dokładnie umyć. Zetrzeć skórkę z cytryny. Z każdej pomarańczy ściąć górę, wydrążyć środek. W ten sposób uzyskamy kubeczki.
Sokowirówką wycisnąć sok z 2 pomarańczy i 1/2 cytryny. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem na białą masę, dodać mąkę ziemniaczaną, aromat, skórkę z cytryny i soki. Zmiksować, połączyć bardzo delikatnie z ubitą na sztywno pianą.
Napełnić pomarańczowe kubeczki masą do 3/4 wysokości ( suflet wyrośnie ).
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20 minut.
Suflet należy przygotowywać i zapiekać bezpośrednio przed podaniem, bo szybko opada.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    super elaganckei!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Bardzo dekoracyjny deserek.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super podoba mi się to wykonanie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    świetnie podane!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie podane, aż chce się skosztować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piekne zdjecie!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    czasami najdzie mnie wena twórcza, hi, hi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie podane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Lubię takie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Bardzo estetyczne podanie. Smakuje myślę, że rewelacyjnie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    aranżacia boska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    super przepis i piękne zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !