Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cielęcinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 70 dag
ser żółty 15 dag
trybula 1 pęczek
bulion 1/2 l
mąka 2 łyżki
sznycle cielęce 7 sztuk
musztarda 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cielęcinie

Mięso delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawami, cienko smarujemy musztardą. Szparagi oczyszczamy i gotujemy. Na każdym sznyclu układamy po 3 szparagi i spinamy wykałaczkami. Całość dusimy na oleju około 20 min z każdej strony. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy posiekaną trybulę, ser starty na tarce, doprawiamy i dodajemy do sosu. Sosem polewamy sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.06.2011 08:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak