Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ananasowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
jaja 5 sztuk
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
masło 25 dag
cukier 10 dag
mleko 1/2 l
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ananasowa

Białka ubijamy, dodajemy cukier waniliowy i stopniowo po 1 żółtku. Łączymy ze sobą wszystkie suche składniki i dodajemy do masy białkowej. Pieczemy około 20 min. Biszkopt przekładamy na wilgotną ściereczkę, smarujemy kremem i zawijamy roladę.
Krem: Budyń mieszamy z 5 łyżkami mleka, Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy budyń i utarte masło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.06.2011 08:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak