Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
grzyby suszone 1 dag
śliwki suszone 5 sztuk
cebula 10 dag
tłuszcz 5 dag
mąka pszenna 2 dag
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
majerane 1 do smaku
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po staropolsku

Grzyby i śliwki namocz, i ugotuj w osobnych naczyniach. Kapustę pokrój i zalej wywarem i ugotuj. Cebule obierz, opłucz , pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj mąkę, lekko niech się zarumieni, połącz z kapustą, wywarem z grzybów i śliwek oraz pokrojonymi w paski grzybami i śliwkami. Chwilę pogotuj i dopraw do smaku. Można podawac także z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak