Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany nadziewane mięsem i mozarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
mięso mielone 400 gr
mozzarella 125 gr
wino czerwone wytrawne 100 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany nadziewane mięsem i mozarellą

Umyte i osuszone bakłażany kroimy na plasty o grubości 1 cm , solimy je i odstawiamy na ok 20 min aż puszczą sok.
Mięso mielone smażymy a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i czerwone wino.Czekamy aż płyn sie zredukuje. przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy pokrojoną w kostkę mizzarellę, mieszamy. Pomidor kroimy na plasty posypujemy majerankiem. Suche bakłażny układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bakłażany nakładamy mięso a na mięso plasterki pomidorów. Pieczemy w temp ok 200stopni przez 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak