Sposób przygotowania

Patisony obieramy ze skóry, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy je. Następnie wrzucamy patisony i podsmażamy około 3 minuty mieszając.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki.Dorzucamy do patisonów, dodajemy ketchup oraz przyprawy, mieszamy. Dusimy do miękkości. Podajemy do ziemniaków i mięsa.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lobię pieczone jak kotlety
  • 3
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Rzadko kupuję i przyrządzam patisony, ale ten przepis brzmi smakowicie:)
  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Nigdy nie miałam pomysłu na patisony
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    super jest ten przepis!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !